Fas'ta “4. Türk Üniversiteleri Fuarı”

Yazıcı-dostu sürüm

Rabat Yunus Emre Enstitüsü (YEE), Cordoba Yurt Dışında Eğitim Merkezi’nin Fas, Rabat ve Kazablanka kentlerinde düzenlediği fuara katıldı. Türkiye’den 13 üniversitenin de katıldığı fuarda Faslı öğrencilere Türkiye’deki eğitim imkânları hakkında bilgi verildi.

Fuarın açılışını yapan Türkiye'nin Rabat Büyükelçisi Ethem Barkan ÖZ, Anadolu Ajansı (AA) muhabirine yaptığı açıklamada, pratik alandaki açılımların Fas ve Türkiye arasındaki ilişkileri güçlendiren en önemli faktörlerden olduğunu söyledi. Ayrıca Öz, Faslı öğrencilerin etkinliğe yoğun katılım sağlamaları ve Türkiye'deki üniversitelerde okumak istemelerinin, Türkiye'deki eğitimin kalitesini gösterdiğini vurguladı.

Enstitünün faaliyetleri hakkında bilgilendirmelerde bulunan Rabat YEE Müdürü Ensar Fırat ise “Rabat Yunus Emre Enstitüsü olarak bu yıl dördüncüsüne katıldığımız fuarda, ziyaretçiler standımıza büyük ilgi gösterdiler. Biz de Rabat YEE olarak Türkçe kurslarımız, Yaz Okulu, İÜYÖS, Türkiye Bursları, Diyanet Bursları gibi ülkemizdeki eğitim imkânları konusunda ve Fas’ta gerçekleştirdiğimiz kültürel faaliyetler hususunda ziyaretçilere bilgi veriyoruz.” dedi.

Türkiye'deki özel, devlet ve vakıf üniversitelerinde 2 binden fazla Faslı öğrenci eğitim görüyor.