Rabat Yunus Emre Enstitüsü Hayır Kermesinde

Yazıcı-dostu sürüm

Fas'ın başkenti Rabat’ta Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği ve Rabat Yunus Emre Enstitüsünün katılımı ile 3 Aralık 2017 tarihinde kimsesiz çocuklar yararına kermes düzenlendi.

Rabat Diplomatlar Kulübü tarafından yabancı misyon temsilciliklerinin katılımıyla 5. Muhammed Tiyatro Salonu'nda düzenlenen geleneksel kermeste bu yıl Türkiye'den de katılım sağlandı. Her ülkenin geleneksel giyecek, yiyecek, içecek ve kültürlerini yansıtan hediyelik eşyaların kimsesiz çocuklar yararına satışa sunulduğu kermeste, Türkiye Cumhuriyeti Rabat Büyükelçisi Ethem Barkan Öz'ün gözetiminde hazırlanan Türkiye Büyükelçiliği standında, Türk usulü demlenen çay ve kahve ile Türk mutfağından lezzetler ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

Türkiye'den gelen ebru sanatçısı Nuran Öner'in yaptığı ebruların yanı sıra giyecek ve gıda maddelerinin de satıldığı Yunus Emre Enstitüsü standı ise en çok ilgi gören stantlar arasında yerini aldı.

Rabat Yunus Emre Enstitüsü Eğitim Koordinatörü Serkan İpek, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada şunları kaydetti: "Kimsesiz çocuklar yararına düzenlenen bu uluslararası hayır kermesine büyükelçiliğimiz himayesinde Yunus Emre Enstitüsü olarak katıldık. Türk kültürünü ve sanatını tanıtma fırsatı bulduğumuz bu kermese katıldığımız için çok mutluyuz. Türkiye'den getirdiğimiz sanatçılar ile geleneksel sanatlarımızın tanıtılmasına yardımcı oluyoruz. Yoğun ilgi gören standımızı Fas Prensesi Selma ve Başbakan Sadeddin el-Osmani'nin eşi Halime Sağur da ziyaret etti. Yunus Emre Enstitüsü adına kendilerine ebru tablosu hediye ettik."

Ebru sanatçısı Nuran Öner ise "Çok değerli ve geleneksel bir sanatımız olan ebru sanatını bütün dünyaya ve Faslı kardeşlerimize tanıtmak için buraya geldim. Burada çok güzel bir ortam var, insanlar yardım için bir arada, Türkiye olarak buraya bizim de bir katkımız olursa çok bahtiyar oluruz. Dostluğun ve kardeşliğin olduğu bu çok güzel ortamda Büyükelçiliğimiz ve Yunus Emre Enstitüsünün öncülüğünde Türkiye'yi temsil etmek çok güzel bir duygu." ifadelerini kullandı.