5. Muhammed Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanı Ziyareti

Yazıcı-dostu sürüm

Rabat Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Ensar Fırat, Fas’ın en büyük üniversitesi olan 5. Muhammed Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi Dekanı Jemal Eddine El Han’ı ziyaret etti.

Samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette Türkiye’nin ve Türkçenin tanıtımı noktasında Yunus Emre Enstitüsü’nün üniversite bünyesinde gösterdiği eğitim ve kültürel faaliyetlerden övgüyle söz eden Han, Yunus Emre Enstitüsü’nün bu faaliyet alanını daha da genişleterek üniversitenin diğer kampüslerinde de Türkçe eğitimi vermesi gerektiğini ve bunun için her türlü desteği vermeye hazır olduklarını ifade etti.

Han, iki ülke halkının tarihi ve dini bağlarla birbirine bağlı olduğuna dikkati çekerek, Faslıların Türkiye’ye ve Türk kültürüne, diğer ülkelere nazaran daha çok önem verdiğini,  dolayısıyla üniversite içinde Yunus Emre Enstitüsü’ne destek için gereken bütün imkânları sağlamaya çalıştıklarını belirtti.

5. Muhammed Üniversitesi’nde Türkoloji bölümü açılması konusuna değinen Han, böyle bir projenin hayata geçirilmesine çok sıcak baktıklarını, Türkolojinin, Türk kültürünü, tarihini ve edebiyatını daha yakında tanıma fırsatı sağlayacağını ve iki ülkenin ilişkilerine de olumlu katkıda bulunacağını söyledi.

Öte yandan söz konusu görüşmede üniversitenin, Yunus Emre Enstitüsü’ne verdiği desteklerinden dolayı Han’a teşekkürlerini bildiren Ensar Fırat da, üniversitedeki faaliyetlere hız verileceğini, diğer kampüslerde de Türkçe öğretimi verilmesi ve ilerleyen süreçte Türkoloji projesinin hayata geçirilmesi konusunda çalışma yapılacağını ifade etti.

Halihazırda üniversite bünyesinde faaliyet gösteren Enstitünün ilerleyen dönemlerde yeni müstakil bir binaya taşınmak üzere çalışmalarına devam ettiğini dile getiren Fırat, merkezin yeni binaya tanışması durumunda da üniversite ile olan sıcak ilişkisine devam edeceğini ve buradaki Türkçe öğretimi ve kültürel etkinliklerini de sürdüreceklerini vurguladı.