Fas'ta Türk Üniversiteleri Fuarı

Yazıcı-dostu sürüm

Fas'ın Tanca, Rabat ve Kazablanka kentlerinde Türk üniversitelerini tanıtmaya yönelik düzenlenen fuara Türkiye'den katılan üniversitelerin yanı sıra Rabat Yunus Emre Enstitüsü de katılımda bulundu.

Açılışı, Belediye Başkanı Muhammed el-Beşir el-Abdallavi ve Enstitü Müdürü Ensar Fırat tarafından yapılan fuarda, Yunus Emre Enstitüsünün bu ülkedeki Türkçe eğitimi ve kültürel faaliyetlerinin yanı sıra İÜYÖS sınavı ile Türkiye Burslarına ilişkin bilgi verildi.

Yaklaşık 2 bin öğrenci tarafından ziyaret edilen Tanca'daki fuarda Türkiye'den 9 üniversitenin tanıtımı yapıldı. Fuarın başkent Rabat'ta düzenlenen ayağı da lise ve üniversite öğrencileri tarafından yoğun ilgiyle, karşılandı. Fuarın Rabat açılışında Fas Yüksek Öğretim Bakanı Lehasan ed-Davudi bir konuşma yaparak Türkiye'nin eğitim kalitesine övgüde bulunarak iki ülkenin tarihi ve kültürel bağlarına işaret ederek eğitim ve öğretimde daha çok işbirliğine ihtiyaç duyulduğunu ifade etti.

Açılış programında ayrıca Türkiye'nin Rabat Büyükelçisi Ethem Barkan Öz, milletvekilleri ve yerel yetkililer ile çok sayıda ulusal ve mahalli basın mensubu hazır bulundu.

Fuarın son ayağı ise Kazablanka kentinde yapıldı.