Rabat'ta Türk Üniversiteleri Tanıtım Programı Düzenlendi

Yazıcı-dostu sürüm

Rabat Yunus Emre Enstitüsü, Uluslararası Öğrenci Hizmetleri Derneği’nin (ISSA) Fas'ta düzenlediği Türk Üniversitelerini Tanıtım Programı’na destek verdi.

19 Mayıs 2016 tarihinde gerçekleştirilen programa Enstitü Müdür Vekili Ensar Fırat ve okutmanları, Rabat Ticaret Müşaviri Önder Duman, çeşitli lise müdürleri ve üniversite öğrencileri katıldı.

ISSA Başkanı Dr. Dursun Aydın'ın ISSA ve faaliyetleri hakkında bilgilendirme konuşmasıyla başlayan panel, Beykent ve Doğuş Üniversitelerinin tanıtım sunumlarıyla devam etti.

Dr. Dursun Aydın, bir sene içinde birçok ülkede programlar düzenlediklerini ve bu programların tamamında Yunus Emre Enstitüsünün desteğini gördüklerini aktardı. Eylül ayında Fas'ta bir program daha organize edeceklerini dile getiren Aydın, Rabat Yunus Emre Enstitüsü ile bu program çerçevesinde daha sıkı bir iş birliğine gitme isteğinde olduklarını belirtti.

2015 yılında Ankara'da ISSA, Türkiye'ye gelen uluslararası öğrenci sayısını artırmayı ve Türk üniversitelerinin yurt dışında tanıtımlarını yapmayı hedefliyor.