Rabat’ta Yöresel Türk Kadın Kıyafetleri Sergisi

Yazıcı-dostu sürüm

Rabat Yunus Emre Enstitüsü, 16 Şubat 2017 tarihinde Oudaya Sergi Sarayı'ndaki “Yöresel Türk Kadın Kıyafetleri” başlıklı sergiye ev sahipliği yaptı.

Ankara Olgunlaşma Enstitüsü ve Türk Hava Yolları’nın destekleriyle düzenlenen serginin açılışına Türkiye’nin Rabat Büyükelçisi Ethem Barkan Öz, Fas Kültür Bakanı Müsteşarı, Türkiye Maarif Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Dr. Mustafa Göksu ve Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Türkben, çeşitli ülkelerin büyükelçileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Büyükelçi Ethem Barkan Öz, Yunus Emre Enstitüsü ve Ankara Olgunlaşma Enstitüsü tarafından düzenlenen sergide yöresel Türk kadın kıyafetlerinin Fas ve Türkiye arasında kültürel benzerlikleri ortaya koyacağını belirterek sergide emeği geçen herkese teşekkürlerini sundu.

Ankara Olgunlaşma Enstitüsü Müdiresi İlknur Koçbıyık, konuşmasında Enstitü olarak geçmişten günümüze Türk insanının giydiği kıyafetlerden esinlenerek elbiseler tasarladıklarına, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine ait kıyafetlerin yanı sıra yöresel kıyafetlerin de sergide bulunduğuna dikkati çekerek tarihimizin bir parçası olan bu kıyafetleri yaşatmak için çaba sarf ettiklerini kaydetti.

Rabat Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Ensar Fırat da Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, "Yunus Emre Enstitüsü olarak Fas'ta çeşitli kültürel faaliyetler düzenliyoruz. Fas halkı Türk elbiseleri, dizileri ve kültürü ile çok ilgili. Halkın bu ilgisinden dolayı daha çok Türk dizilerinde gördükleri bu kıyafetleri beğenilerine sunmak için bu sergiyi düzenledik." ifadelerini kullandı.

Ankara Olgunlaşma Enstitüsü koleksiyonundan derlenen Anadolu’nun tarihi motifleri ile süslenmiş yöresel kıyafetlerinin yanı sıra Osmanlı kaftan serisi, geleneksel gelinlikler ve abiyelerin de katılımcıların beğenisine sunulduğu sergi, 17 Şubat’ta sona erdi.